Welkom

op de website van 'het Maal'

Ruim 7.000 jaar ondersteunt graan de mens.  Dag in, dag uit.  Lekker, gezond, duurzaam.  

Overal waar onze voorouders zich vestigden ontstond een unieke broodcultuur.  Maar dit voedzame, traditionele brood heeft onder druk van de industrialisering aan kwaliteit ingeboet.  Brood werd uniform, opgeblazen, een spons.  De oorspronkelijke gezonde ingrediënten ingeruild voor snelheid en gemak.                Tijd dus voor een nieuwe broodcultur. Met bakkers die echt brood maken.  Met eerlijke ingrediënten, met kennis gekneed.  Gerijpt en grondig gebakken.  Brood met een stevige korst en natuurlijk kruim.  Brood dat voedt, zijn rijke smaak behoudt en zo respect verdient.  

Globalisering brengt een nieuwe keuken tot bij ons. Technieken en ideeën van over heel de wereld laten we los op lokale granen en ingrediënten. Vraag en aanbod vinden elkaar via nieuwe communicatiekanalen.  Het beste van vroeger en nu.  Zo integreren we duurzaamheid op een frisse manier.

Samen is sterker.  Inspiratie en talenten kiemen en groeien, ook lokaal, ook buiten de commerciële economie.  Laat je leiden door kwaliteit.

het Maal maakt van granen een ideale basis voor elke maaltijd.


Waardevol
het geschenk, een eeuwenoud gebaar