Verpakking, een dilemma

Multifunctioneel

Verpakkingsmateriaal is een hot topic vandaag.  Uiteraard zijn verpakkingen nodig.  Want zonder verpakking zijn voedingsmiddelen niet beschermd en loopt voedselverspilling snel op.  Maar er is natuurlijk ook een keerzijde: eenmalige verpakkingen van plastic overspoelen het milieu.  Ze stapelen zich op in de bermen van onze wegen, ze waaien aan in onze voortuin, maar nog veel erger, ze leiden tot massale vervuiling met microplastics die zich dan weer in onze voedingsketen ophopen.

Recyclage is een eerste stap om dit probleem aan te pakken.  In Vlaanderen mogen we er trots op zijn dat we de koning van de recyclage zijn.  Maar recyclage pakt niet de kern van het probleem aan.

We kunnen de problemen ook bij de bron aanpakken: met herbruikbare en liefst multi-functionele verpakkingen.  Wie heeft er nog geen boodschappentasje in een hoesje zo groot als een pakje zakdoeken of een handige plooibox?

Het Maal gaat nog een stap verder: met een herbruikbare, multifunctionele en vooral mooie broodzak.  Een linnen zak waarin de korst van ons artisanaal speltbrood heerlijk krokant blijft.  Rol de rand  van de zak om en de zak verandert in een elegante broodmand.

Als voorjaarsactie biedt het Maal deze broodverpakking/broodmand aan bij elke eerste bestelling van een knapperig, gezond speltbrood naar keuze

Inspiratie
het Maal komt naar buiten